Het

RainPharma Dieet

Wil je een RainPharma dieet volgen in Oost-Vlaanderen of West-Vlaanderen? Kom dan naar Silhouelle in Nazareth! Wij bieden alle benodigdheden aan voor dit dieet en geven professionele begeleiding. Met het RainPharma dieet en de orthomoleculaire filosofie ga je beter afslanken, maar ook je gewicht behouden. Je gaat vitaler en fitter door het leven en wordt ook na het gewichtsverlies begeleid om je een stabiele, gezonde levensstijl eigen te maken. Dankzij de voedingssupplementen krijg je namelijk een boost van energie, worden lichamelijke ongemakken aangepakt, krijg je een mentale opkikker en wordt je huid maximaal ondersteund. Een mooi pakketje om er niet alleen beter uit te zien, maar om je ook vooral beter te voelen.

Hoe werkt het RainPharma dieet?

Wil je graag op een verantwoorde manier van je ongezonde kilo’s af? Het RainPharma dieet is een efficiënt afslankprogramma dat je bij ons kunt volgen, zowel als je in Oost-Vlaanderen als in West-Vlaanderen woont. De RainPharma voedingssupplementen en RainShakes worden gecombineerd met professioneel voedingsadvies onder de supervisie van voedingsconsulente Jaimie. Groenten en een stukje vis of vlees blijven de basis van het programma. Supplementen vormen de noodzakelijke aanvulling. Tijdens een intakegesprek van minstens een uur krijg je alle informatie en producten mee in de Balance Box, die je nodig hebt om met het programma te starten. Daarna word je om de twee weken verwacht voor een consultatie waarbij je telkens gewogen wordt. Aanvullend doen we een impedantiemeting. In dit programma krijgen we een juister beeld van de samenstelling van jouw lichaam, zoals vet-, spier- en vochtmassa. Zo kunnen we ook beter bepalen wat voor jou een gezond gewicht is. Wanneer je eenmaal je streefgewicht bereikt, word je wekelijks opgevolgd en dit gedurende negen weken. Dit noemen we de verzilveringsperiode. Tijdens het jaar erop worden maandelijkse afspraken ingepland.

Een dieet voor de lange termijn

Onze ervaring leert ons dat een aanpak op lange termijn de enige aanpak is die echt werkt. In het begin loopt alles meestal op rolletjes en verlies je vlotjes alle kilo’s die je kwijt wilde. Maar hoe hou je jezelf gemotiveerd om op gewicht te blijven en niet in oude eetpatronen te hervallen? Een goede begeleiding is bij het RainPharma dieet essentieel en daar helpen wij je in zowel Oost-Vlaanderen als West-Vlaanderen graag bij. Na 1,5 jaar weet je alles over gezonde voeding, ken je je lichaam beter en zijn je goede voornemens om gezonder te eten ook goede gewoontes geworden. Pas dan laten we je met een gerust hart gaan.

Contacteer ons voor meer informatie

Of je nu in Oost-Vlaanderen of in West-Vlaanderen woont, bij Silhouelle in Nazareth kun je terecht voor het RainPharma dieet. Ben je ook benieuwd naar onze andere afslankmethodes, zoals een dieet gebaseerd op je DNA, Bodystyling of Contour Wrap? Neem gerust contact met ons op via 09 398 27 82 of info@silhouelle.be.

Prijzen:

Intake gesprek van 60 minuten : €65  (Valt weg bij opstart van het dieet met de Balance Box)

De Balance Box (RainPharma dieet) kost 515€

Bestaat uit vijf grote potten RainShakes, alle voedingssupplementen en een heel jaar professionele begeleiding. Tijdens de eerste fase moet je rekenen op maximaal €18/dag.

De box kan je niet online bestellen, die schaf je aan bij je intake gesprek.

10 meestgestelde vragen rond het RainPharma dieet?

1. Wat kost de start?


Om met het RainPharma dieet te kunnen starten, moet je een startbox aankopen. Dit is een koffer die alle producten bevat die je nodig hebt voor een vlotte start. De Balance box bevat niet alleen RainPharma producten ter waarde van ongeveer 500 euro, maar ook gratis begeleiding tijdens de hele periode.
Deze begeleiding heeft een waarde van eveneens ongeveer €525, maar bij je eerste bezoek betaal je gewoon €475 voor de hele box, inclusief begeleiding voor een heel jaar. Bij de start van het dieet doe je dus een groot voordeel.

Door met een startbox te werken, vermijden we ook enigszins dat mensen ongemotiveerd of te impulsief met een afslankingsdieet starten. Met een goed dieet starten, moet een weloverwogen beslissing zijn. Dat is ook belangrijk voor onze goede naam.
2. Wat kost het vervolg?


Afhankelijk van je individuele situatie en streefdoel zal je meer of minder van onze producten moeten gebruiken. In de beginperiode zal je meer aankopen nodig hebben. Dit vermindert zeer sterk naar het einde van het dieet.
3. Wat mag ik nog eten?


Je gaat een afslankingsdieet volgen. Het is dus logisch dat er tijdelijk heel wat van het menu geschrapt zal worden. Duizenden mensen volgden het Rainpharma dieet reeds voor jou. Het is dus niet onmogelijk.
Gedurende de eerste periode van het dieet schrappen we geraffineerde koolhydraten (brood, aardappelen, rijst, …), maar mag je regelmatig groenten, vlees, vis en eieren eten. De duur van deze periode is afhankelijk van je gewenst gewichtsverlies, maar duurt nooit langer dan 12 weken.
Vanaf dan mag je stilaan weer alles eten, volgens een bepaald patroon. Hopen taartjes horen daar natuurlijk niet bij…
et was de bedoeling een andere levensstijl aan te leren, toch?
4. Blijven de kilo's voor altijd weg?


Het menselijk lichaam is een levend organisme. Als je je tanden laat bleken en daarna opnieuw begint te roken, zullen je tanden opnieuw verkleuren. Als je bij een pedicure eelt laat wegsnijden, moet je je voeten daarna goed verzorgen of regelmatig een nieuwe afspraak maken, of de eelt komt terug. Bij een afslankingsdieet gelden dezelfde principes. Als je weer gaat eten als voordien, moet je er rekening mee houden dat je opnieuw zal verdikken. Dat kan niet anders. Wist je trouwens dat je lichaam ongeveer een jaar nodig heeft om aan je nieuwe gezonde gewicht te wennen? Daarom begeleiden we je een jaar lang in je nieuwe gewicht. De begeleidingsmomenten zijn inbegrepen in de aankoopprijs van de producten. Je hoeft er dus niet voor bij te betalen! Pas na een jaar kunnen wij je met een gerust hart laten gaan.
5. Maakt het uit bij wie ik een dieet volg?


Hoewel elke leraar geschiedenis dezelfde opleiding heeft gekregen, zal je toch liever les krijgen van persoon A of persoon B. Ook niet elke garagist levert hetzelfde werk.
Als je een dieet volgt, is dat net hetzelfde. Voor je met een dieet start, is het belangrijk om kennis te maken. Je kan dan aanvoelen of het zal klikken.
6. Is begeleiding strikt noodzakelijk?


Je bent een vrij mens. Echter, tijdens het Rainpharma dieet zijn er strikte spelregels. Een motivator die je elke keer terug helpt herinneren aan je vooropgestelde doel en je nuttige tips en triks bijbrengt is goud waard. Ook het 2 wekelijkse weegmoment is een extra duwtje in de rug. En ondanks die strikte spelregels kan het toch zijn dat je niet goed afvalt. Er is dan iemand nodig die de reden opspoort en je elke keer weer op het goede spoor zet. Wij weten uit ondervinding dat wie solo slim speelt, waarschijnlijk bedrogen uitkomt.
7. Is het een goed dieet?


Het is waarschijnlijk weinig geloofwaardig als RainPharma zelf beweert dat ze het beste dieet ter wereld aanbieden. Toch denken we daar zo over. Het is in de strikte zin geen proteïnedieet, geen koolhydraatvrij dieet, geen crashdieet,... maar een goede mix van klassieke diëtiek en nieuwe inzichten. Tegelijkertijd is de eerste periode van het dieet erg motiverend door het relatief snelle gewichtsverlies. Het RainPharma dieet heeft dus zowel de degelijkheid op lange termijn als de aantrekkelijke snelle start.
8. Kan ik niet gewoon gaan sporten of op mijn voeding letten?


Ja, natuurlijk. Sporten en op je voeding letten zijn de twee basisprincipes om je gewicht te controleren. Daar is iedereen het over eens.
Maar wat als je enkele kilo's teveel hebt? Veel mensen grijpen naar dieetrepen, sapjeskuren of light producten om snel van die ongezonde kilo's af te raken. Erg gezond is dat meestal niet en de kilo's die je verliest, komen er weer dubbel bij. Het RainPharma dieet is niet de enige zaligmakende oplossing om af te slanken. Maar het is wel een degelijke en motiverende methode om opnieuw een gezond gewicht te bekomen.
9. Moet ik eerst mijn dokter raadplegen?


Wij kunnen je daar niet toe verplichten, maar beschouwen het wel als een must. Een bloedafname en consultatie bij je huisarts geeft jou en ons de zekerheid dat je in goede gezondheid bent, zowel fysiek als mentaal. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je dokter naar onze website doorverwijst, in het geval hij of zij het RainPharma dieet niet kent. Je dokter kan ons ook altijd raadplegen als hij of zij specifieke vragen heeft. Bovendien, indien je vooraf en tijdens het dieet enkele vergelijkende bloedanalyses hebt, kunnen jijzelf en je dokter er zich van vergewissen dat dit dieet inderdaad jouw gezondheid op lange termijn ten goede komt.
10. Bestaat er geen gemakkelijkere of "light versie" van het dieet?


Wie de gemakkelijkste weg zoekt, heeft niet altijd het beste resultaat. Maak jezelf vooral niets wijs. Als je wil afslanken, dan zal dat een inspanning vergen. Niet onmogelijk. Niet onmenselijk. Maar vanzelf gaat er niets.

Voor wie nog niet helemaal klaar is om voluit te gaan, raden we het Smart Nutrition Project aan. Het is een zeer eenvoudige en uiterst betaalbare detox versie. Deze methode is geschikt voor wie bijvoorbeeld twee of drie kilo wil vermageren, alvorens op vakantie te gaan. Wie voor deze methode kiest, moet alleen goed weten dat hij of zij niet het Rainpharma dieet heeft gevolgd.

10 misverstanden rond het RainPharma dieet.

1. Een dieet met eiwitten belast de nierenHet lichaam verwerkt twintig tot dertig gram eiwitten per cyclus van drie uur. Wanneer we meer eiwitten innemen, worden deze uitgescheiden door de nieren. Eiwitten zijn erg grote moleculen, en het kost de nieren enorm veel moeite om deze uit te scheiden wanneer er een overschot is. Eénmalig kan dit geen kwaad, maar als dit herhaaldelijk gebeurt over een lange periode kan dit veel schade aanrichten. Veel proteïnediëten houden geen rekening met deze grens. Dieetproducten gebruiken zonder begeleiding kan ook dit gevolg hebben.

Het RainPharma dieet houdt zich echter aan de maximumgrens van twintig gram eiwitten per RainShake, om de drie uur. Voldoende om de spiermassa volledig te beschermen en een overbelasting voor de nieren te voorkomen.

Het RainPharma dieet is minder belastend voor de nieren dan onze dagelijkse, Belgische voeding. Een steak van 250 gram (= 50 gram eiwitten) is geen uitzondering meer in onze Bourgondische levensstijl. Het RainPharma dieet is in dat opzicht geen proteïnedieet, maar een eiwitfrequent dieet.
2. Je leert niets over gezonde voeding


Een klassiek proteïnedieet richt zich vooral op snel afvallen. Door het eten van allerlei 'valse' voedingsproducten die absoluut niet thuishoren in een gezonde voeding, zoals pizza, kant-en-klare gerechten, koekjes en repen, zal je afvallen. Maar eens het gewenste gewicht bereikt, herval je vaak in oude, ongezonde gewoonten, waardoor je weer zal bijkomen.

Het RainPharma dieet werkt daarom met een tweede én een derde periode, waarin je onder begeleiding van een getrainde consulent gaat aanleren wat gezonde voeding nu juist is. Je krijgt recepten, tips en trics mee naar huis; kortom de tools om een gezonde voeding in de praktijk toe te passen.
Tijdens het RainPharma dieet leer je alles wat je moet weten om een gezonde en slanke toekomst tegemoet te gaan.
3. Na een streng dieet kom je des te snel terug bij


Dit is absoluut waar. Na een streng dieet waarbij je weinig mag eten, gaat het lichaam leren om efficiënter met energie om te gaan. Wanneer je bij het bereiken van het nieuwe gewicht weer normale hoeveelheden gaat eten, zal je weer bijkomen. Dit is volstrekt normaal, zelfs al eet je supergezonde voeding na je dieet. Onder meer daarom kent het RainPharma dieet de verzilveringsperiode. Tijdens deze periode ga je heel stapsgewijs, over een periode van negen weken, weer over van dieetvoeding naar gezonde voeding. Dit heeft enkele voordelen. Enerzijds leer je stapsgewijs wat gezonde voeding is. Anderzijds krijgt het lichaam langzaam de kans terug te wennen aan meer energie, om zo gewichtstoename te vermijden. Dankzij de verzilvering kan je je nieuwe gewicht ook behouden.
4. Strenge diëten bevatten zo weinig energie dat ik veel spiermassa zal verliezen


Bijna elk dieet zorgt ervoor dat je ook spiermassa verliest. Het lichaam gaat namelijk energie halen uit zoveel mogelijk reserves in ons lichaam, waaronder de spieren. Om te vermijden dat dat gebeurt, zijn er de RainShakes. Wie voldoende eiwitten eet, beschermt zijn spiermassa. De kunst bestaat erin om voldoende eiwitten op te nemen, zodat je spiermassa perfect beschermd is, maar zeker niet teveel, zodat je nieren niet belast worden.
Hoe minder energie uit je spieren wordt gehaald, hoe meer energie er uit je vetmassa zal moeten komen. En dat zijn immers de ongezonde kilo's die we willen kwijtraken!
5. Te weinig voedsel veroorzaakt ernstige vitaminetekorten


Dit is waar. Vaak is ons 'normale' voedingspatroon ook niet voldoende om aan de optimale dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamines en mineralen te raken. Waarom zou dit dan lukken met een dieet?

Daarom worden tijdens het RainPharma dieet orthomoleculaire voedingssupplementen gebruikt, met als basis Daily Boost en Mighty Night. Zij vangen allereerst mogelijke vitamine- en mineralentekorten op, maar geven ook een boost aan huid, haar en nagels. We gaan echter verder dan dat.
Het is bewezen dat afslanken op korte termijn ook ongezond kan zijn. Zo worden er bijvoorbeeld toxines opgeslagen in de vetmassa. Wanneer dit vet verbrandt, komen deze toxines vrij. Wanneer dit tegen een hoog tempo gebeurt, heeft ons lichaam meer dan ooit nood aan een duwtje in de rug.

De supplementen van RainPharma werden onder meer ontwikkeld om het lichaam te helpen bij deze processen, zodat het afslanken ook op korte termijn gezond wordt en blijft. Dit is dan weer de reden waarom mensen na het RainPharma dieet makkelijker op gewicht blijven dan bijvoorbeeld bij een klassiek proteïnedieet.
6. Een dieet met vervangproducten is ongezond


Dit is één van de hoofdredenen waarom RainPharma zich beperkt tot shakes in poedervorm. De dieetmarkt is een zeer levendige markt en tegenwoordig bestaat er van elk voedingsmiddel een "light" of "dieet"-versie. Maar dieetproducten zijn vaak niet veel magerder dan het origineel en al zeker niet gezonder. Klassieke proteïnediëten spannen de kroon in de uitgebreidheid van hun assortiment. Deze producten zijn vaak verlaagd in koolhydraatgehalte en verrijkt met eiwitten. Wanneer je de voedingswaarde van een voedingsmiddel zo drastisch gaat veranderen, dien je allerlei stabilisatoren, kleur-, geur- en smaakstoffen toe te voegen om het product aantrekkelijk en smaakvol te houden.

RainPharma gebruikt shakes, aangevuld met verse groenten en vers vlees, vis of eieren. Waarom een omelet in poedervorm maken als een verse omelet met verse tomaat, champignons en ui ook perfect in het dieet past? Bovendien hoeven wij geen bewaarmiddelen te gebruiken.
7. Je krijgt een tekort aan vezels, met constipatie tot gevolg


De basis van bijvoorbeeld een proteïnedieet is het streng beperken van koolhydraten. Vezels zijn ook een vorm van (onverteerbare) koolhydraten, dus wanneer je koolhydraten beperkt, krijg je vaak ook te maken met een vezeltekort. Constipatie (verstopping) is daarom één van de vaakst voorkomende klachten bij een klassiek proteïnedieet.

Bij het RainPharma dieet is het zo dat je vanaf dag één groenten mag (moet!) blijven eten, om zo de vezelinname op een natuurlijke manier te bewaren. Daarnaast gebruiken we ook het Wonder Powder. Dit is een vezelpreparaat, specifiek gemaakt voor de goede bacteriën in onze darm. Doordat deze niet ondervoed geraken, kunnen zij de darmflora in balans houden en op die manier het stoelgangpatroon normaliseren. Niet alleen constipatie, maar ook diarree of andere darmklachten worden hiermee verholpen.
8. Snel afvallen is ongezond voor het lichaam


Gewicht verliezen doet allerlei zaken met het lichaam: de bloeddruk normaliseert, de cholesterol- en bloedsuikerspiegel dalen, je voelt je fitter en je gewrichten worden minder belast. Op korte termijn worden er echter bepaalde processen in gang gezet die minder gezond zijn. Dit is zo bij elk dieet, maar bij "snelle diëten" gebeurt dit sneller en kan het zijn dat het lichaam moeite heeft om deze processen in juiste banen te leiden.

Daarom worden er bij het RainPharma dieet méér dan enkel vitamines en vetverbranders gegeven als supplement. Elk supplement is samengesteld om je lichaam te helpen bij deze processen. High Tech AOX, bijvoorbeeld, helpt de toxines en vrije radicalen die vrijkomen uit de vetmassa te isoleren en af te voeren.
9. Eiwitrijke diëten zijn cholesterol- en vetrijk


Er bestaan diëten waar je meerdere malen per dag natuurlijke eiwitbronnen eet: vlees, vis en eieren. Tot vijf keer per dag eet je een (relatief grote) portie van deze producten. Naast eiwitten bevatten zij ook echter veel kilocalorieën, (verzadigd) vet en cholesterol. Tijdens het RainPharma dieet wordt er gemiddeld eenmaal om de twee dagen een portie vlees, vis of eieren toegelaten. Daarnaast wordt er gewerkt met zuivere proteïnesupplementen. Deze zijn niet alleen cholesterolvrij, ze bevatten ook zeer weinig vet (waarvan minder dan 1 gram verzadigd vet). Daarnaast zijn ze ook gluten- en caseïnevrij, vrij van aspartaam, polyolen, kunstmatige geur- en kleurstoffen en bewaarmiddelen. Om nog maar te zwijgen over hormonen en resten van medicatie in vlees en vis.
10. Het metabolisme valt helemaal stil


Niets (of zeer weinig) eten heeft inderdaad tot gevolg dat het metabolisme vertraagt, zodat je na een tijdje niet meer afvalt, ondanks dat je erg weinig eet.

Tijdens het RainPharma dieet eet je vijf maal per dag. Daarnaast eet je elke dag twee ruime porties groenten. Dit komt gemiddeld overeen met meer dan 500 gram groenten, maar kan oplopen tot 2,5 kilo, afhankelijk van welke groenten je kiest.
Regelmatig kleine porties eten is de sleutel tot het behouden van een goed werkend metabolisme. Tijdens het RainPharma dieet valt je metabolisme niet stil. Niet vergeten dat het 'snelle afvallen' maar een korte periode van ons dieet uitmaakt. Het dient gewoon om je een snelle en motiverende start te geven.