top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJaimie Oppalfens

Waarom voedingssupplementen?

Bijgewerkt op: 10 mei 2021

Jammer genoeg is onze voeding “leeg”... door massaproductie en verwerking.

Meer en meer hoor ik de vraag bij een intake gesprek hier in de zaak, of supplementen nodig zijn...


Wel laat me duidelijk zijn JA. Bij het starten van een RainPharma programma, zowel met het Smart Nutrition Project als het RainPharma dieet met het Balance program is dit een must, ik leg je graag hieronder uit, WAAROM. Als we de hoeveelheid vitaminen en mineralen in onze voeding vergelijken van vroeger (1985) tot en met "nu" (2002) zien we dat heel wat voedingsmiddelen 12% tot 87% minder voedingsstoffen bevatten.

De oorzaak hiervan kunnen we terugvinden in de uitputting van onze gronden, luchtvervuiling, te snelle groei, langdurige opslag en transport.


Zie schema hieronder:


En nu komt het... We zijn ondervoed door overvoeding !


In Vlaanderen hebben 55% mannen en 42% vrouwen te kampen met overgewicht (en laat ons eerlijk zijn deze Corona tijden doen ons niet goed, dus reken daar ondertussen maar al een aantal extra percentages bij...). Voeding is er met andere woorden in overmaat, maar we eten vooral de foute (nutriëntarme) voeding.

Te veel: frisdranken, koeken, chips, fastfood,.. Te weinig: groenten, fruit, water, vezels,...

Dit maakt dat we wel de nodige hoeveelheid aan calorieën opnemen, maar dat we anderzijds ondervoed zijn wat betreft vitaminen, mineralen, antioxidanten, vezels,...


De optimale concentratie is vaak veel hoger dan de RI (= Referentie Inname)


De optimale concentratie van een voedingsstof ligt vaak vele malen hoger dan de standaard referentie inname (RI). De RI is de hoeveelheid die we minstens nog hebben om geen merkbare gezondheidsklachten te ontwikkelen.


Denk aan scheurbuik in geval van vitamine C.

Als we echter een merkbaar gezondheidseffect wensen te verkrijgen liggen de hoeveelheden vaak veel hoger.


De behoefte is verhoogd door onze huidige leefomstandigheden

We vragen veel van ons lichaam. Denk aan stress, luchtvervuiling, pesticiden en herbiciden in onze voeding. Allemaal factoren die de antioxidant capaciteit van ons lichaam zwaar op de proef stellen en voorraden uitputten. Daarnaast zitten we vaak hele dagen binnen waardoor we o.a. drastische tekorten aan vitamine D zien.Wat met de voeding?

Voedingssupplementen horen niet een gezonde voeding en levensstijl te vervangen, maar wel aan te vullen!


Vul je dagelijks nodige hoeveelheden vitamines en mineralen aan met onze Orthomoliculaire RainPharma voedingssuplementen: via onze webshop: www.silhouelle.be/webshop

Bij het starten van een RainPharma programma, zowel met het Smart Nutrition Project als het RainPharma dieet met het Balance program is dit een must. MAAR ook voor elk ieder van ons. Uit onze dagelijkse voeding, zelfs al is deze gezond, halen we de optimale vitamine en mineralen waardes niet!


Kom je graag langs voor vrijblijvend en gratis advies op maat, dat kan! maak je afspraak online of bel 0476 92 64 77


Jaimie Oppalfens Gezondheids & Voedingscoach Epigenetische huidtherapeut

Nazareth76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page