Mama-babyworkout (2-12mnd)

Het lichaam van een kersverse moeder heeft heel wat te verduren gehad tijdens de zwangerschap en de bevalling. Nadien heeft het minstens 9 maanden de tijd nodig om te herstellen en terug helemaal ‘van jou’ te zijn.

 

Binnen dit herstel is bewegen en langzaam conditie opbouwen belangrijk ter preventie van rug-en bekkenklachten, overgewicht en allerhande gerelateerde klachten die op langere termijn de kop kunnen opsteken.

Ook de baby heeft baat bij het stimuleren tot bewegen! Baby’s krijgen niet altijd genoeg beweging door het vele neerliggen in een wipper/maxi-cosy/wieg of park.

 

Daarom is het niet alleen belangrijk regelmatig van houding te veranderen, het is ook belangrijk van kleins af, spelenderwijs,  prikkels te geven die het kind aanzet tot bewegen. Dit heeft niet enkel een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind, het stimuleert ook de hechting van de ouder-kind relatie.

 

We werken op een rustig tempo waarin we onze eigen grenzen en het tempo van de baby respecteren.

Een hele leuke les die de mogelijkheid biedt aan de mama’s om terug conditie op te bouwen en het lichaam terug te krijgen waarin je je goed voelt en energie uitstraalt.

De oefeningen zijn zo opgesteld dat je kindje er steeds bij wordt betrokken, wat een  meerwaarde kan zijn in de verbinding tussen moeder en kind en wat stimulerend kan werken voor de zintuigen van je kleintje.

Deze sessie duurt 60’ en kan individueel of in kleine groep gevolgd worden.
 

De workout kan gecombineerd worden met de babymassage (duur: 60’).

Wat heb je nodig?

- Handdoek en flesje water voor mama

- Handdoek of tetradoek voor de baby

- Rammelaar of stuk speelgoed dat de aandacht van je kindje kan trekken

- een troostende fopspeen/doekje of knuffel

 

Het wordt afgeraden om met deze workouts te starten indien u nog kampt met lichamelijke ongemakken na de zwangerschap/bevalling.