Pre -en postnatale begeleiding

Tijdens de zwangerschap kan er sprake zijn van zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn, deze vervelende zwangerschapskwaal is een vaak voorkomende klacht die inhiberend kan werken op het dagelijks en functioneel handelen van de zwangere vrouw.

 

Door enerzijds manuele technieken en anderszijds oefentherapie kan deze klacht verlicht en verholpen worden.

 

Er wordt advies gegeven en vaardigheden aangeleerd rond het dagelijks handelen (werken, wonen, verzorging,…) waarin taken op een rugvriendelijke manier worden uitgevoerd, met aandacht voor een stabiel bekken.

Mijn behandeling is gebaseerd op de principes van Cecile Röst (www.rosttherapy.com).

Enkele weken na de bevalling is het tijd voor een rustig en lang herstel. Bekken -of rugklachten kunnen zich verder zetten of lang nadien plots de kop op steken.

 

Het is belangrijk de normale stand, het normaal bewegen en de nodige stabiliteit terug te winnen, dit om latere rug -en bekkenproblemen te voorkomen.

 

In de revalidatie na zwangerschap is het herwinnen van de stevigheid van buikspieren en bekkenbodem een belangrijk aandachtspunt.

De behandelingen duren telkens een uur, waarbij we in de eerste consultatie een uitgebreide intake overlopen en samen een individueel stappenplan uitwerken, om van daaruit de klachten te lijf gaan door manuele behandeling, oefentherapie en begeleiding bij het uitvoeren van dagelijkse taken.

Deze sessie kan individueel of in kleine groep.